top of page
Pressure Point Massage

Information om massage

Vad är massage?

Massage är en behandlingsmetod som innebär manuell manipulation av mjukvävnader i kroppen, inklusive strykningar, knådningar, tryck och olika slag av klappningar. Massage har flera fördelaktiga effekter, såsom:

 1. Snabbar upp musklernas uppvärmning.

 2. Förbättrar hudens elasticitet.

 3. Lindrar smärta.

 4. Minskar stress.

 5. Främjar total avslappning i kroppen.

 6. Skapar en känsla av välbefinnande och njutning.

 7. Lindrar muskelspänningar.

 8. Ökar ämnesomsättningen.

Det är bäst att undvika massage om du har följande:

 • Inflammation eller skada

 • Allvarliga, akuta hudutslag 

 • Förkylning, feber, smittsam sjukdom 

 • Svårledgikt 

 • Åderbråck 

 • Hemofili, blödarsjuka

Diskutera med din läkare innan du går på massage om du har eller har haft hjärtsjukdomar, om du har haft eller har maligna tumörer eller om du återhämtar dig från en stroke.

Klassisk massage

Klassisk massage är en traditionell mjukvävnadsbehandling som syftar till att lösa upp muskelspänningar och -stress. Genom att använda olika tekniker som strykningar, tryck, knådningar och skakningar på olika delar av kroppen är målet att lindra smärta, främja avslappning och öka ämnesomsättningen, vilket i sin tur minskar smärta.

Huden har också nytta av massage: strama områden blir mer flexibla och hudvävnadens förnyelse främjas.

Massage har länge erkänts som en effektiv behandlingsmetod, särskilt för muskuloskeletala sjukdomar och smärta. Även om massagens utförande inte i grunden har förändrats över tid, och dess effekter är konstanta, betonas i dagens massörutbildning alltmer kompletterande kunskaper, inklusive kliniska ämnen, inre medicin, näring, rådgivning och annat. Denna ökade kunskap och eventuell "specialkompetens" ger massören större möjligheter att hjälpa kunden mer helhjärtat, vilket naturligtvis resulterar i bättre behandlingsresultat.

Massage, som är känd som klassisk massage, är en av världens äldsta behandlingsmetoder. Den har bibehållit sin form och utförande nästan oförändrad genom århundradena, särskilt i Finland, där av historiska skäl massagefärdigheter kunde överföras som arv från en generation till en annan. På grund av detta och särskilt tack vare högkvalitativ modern massörutbildning är den finska massörernas kunskap av världsklass.

Mikael Toivainen Hieroja Vaasa
bottom of page